Spanish English French German Italian Portuguese Russian

Vicente Biosca, 57 años, de Tabernes de la Valldigna, nos explica desde la veteranía como afrontó las 24 horas en Solo y conseguir 565 km

24h en bici ....Desafiament o bogeria 

El ciclisme enganxa i per a molts la cosa comença sent un hobby , i per a alguns acaba en tot un repte de superació personal. És la millor manera per a millorar la nostra motivació i no caure en la monotonia de cada dia .

 

 

La fortalesa mental i l'habilitat de saber mantindre un ritme durant tota la carrera es convertiran en el teu gran aliat . 

Es una competició per equips, on els integrants se n'aniran rellevant segons l'estratègia que determine el cap de cada esquadra. Els equips estaran compostos per dos ciclistes fins a huit participants amb classificacions masculina, femenina i mixta.
Però el mes dur serà la prova en solitari les 24 hores es poden fer molt llargues .

El Dissabte dia 1 Agost vaig eixir amb cotxe cap al circuit Ricardo Tormos , amb la bici de carretera i tot el material que farà falta per a passar un dia sencer nit inclosa .

M'alce a les 8'h , he dormit cinc hores molt poques per a estar les 24h sobre la bici però és el que hi ha .

El dia ho passe passejant per la contornada , gent i bicicletes per tots el circuit , el que mes es comenta és la granissada de la nit anterior , la primera cosa que faig quan arribe al circuit és demanar les acreditacions número de dorsal (2) i el transponder , que cada un porta en la bici per a controlar els temps . Buscar el box on tinc col·locar totes les meues coses , taula , cadira , nevera , i algunes coses mes dinar i fer un xicotet reportatge amb la càmera de fotos , sobre les 14'00 de la vesprada vestir-me de ciclista i donar els últims retocs a la bicicleta .

A les tres donen l'eixida , poca gent de la meua edat , estic relaxat i descansat intent visualitzar el que m'espera .
És l'hora de la veritat , cada ciclista entra en pista quan sona el seu nom per megàfon els últims a eixir són els que mes aplaudiments reben , els que competixen en solitari .
L'eixida tipus Li Mans :
És ara en estos moments quan es disfruta de tot allò que em rodeja , el meu cos sent l'emoció d'estar rodejat de tan grans ciclistes . Jo creia que obrien ciclistes amateurs principiants com jo però em done compte que tots són o an sigut professionals del ciclisme .
Arribant el moment de l'eixida estic tranquil i concentrat , les pulsacions em pugen .
En la recta d'eixida , salutacions i rialles amb els ciclistes . Els salude i parle amb ells, pareixen simpàtics. De sobte ens donen l'eixida i s'acaben les rialles. No m'ha donat temps a posar el segon peu en el pedal i ja hi ha ciclistes que ja va per la primera corba , altres em passen a tota pastilla són els ciclistes que pertanyen a equips grans cal oblidar-se d'eixos , intent evitar l'explosió d'adrenalina del començament quasi tots els corredors arranquen a límit no és bona idea anar al capdavant de la carrera amb els corredors més experimentats i inclús professionals .
Però el nerviosisme em fa rodar unes quantes voltes a tota llet i és quan comence a dir-me ! Tranquil que són moltes hores ¡ .

Cal intentar acabar en la millor forma possible baixa el ritme i
disfrutar de l'experiència . Sent que el meu cos em diu , que mantenint una intensitat estable i la concentració es possible acabar la prova amb èxit .

És el moment de buscar el meu ritme eixe que havia pactat amb la meua bici , un ritme de rodar a un cinquanta per cent només pensant en acabar la prova .
Lo mes sensat en estos casos és trobar el teu propi ritme controlant les forces .

La estratègia si és que n'hi ha és rodar en altres ciclistes per a reservar energies , fer poques parades i curtes , pero això anava ser difícil de portar a la pràctica perquè la mateixa carrera et fa anar quasi al limit .
El mes important és aprofitar el temps en les parades per a menjar i descansar un poc , omplir els bidons, aprovisionar-se d'algun gel o barretes tot això sense perdre molt de temps . Cal pensar que com més temps estigues parat, més se't refreden els músculs i després et costa més moure les cames a més dels minuts perduts
perquè el rellotge no para .
Durant molts km avanç a ciclistes que anaven més lents i m'avancen ciclistes que anaven mes ràpid , les hores passen molt
poc a poc intent rodar en el segon gran grup perque a part de rodar mes ràpid et canses menys , et trobes mes còmode rodejat de ciclistes i açò em permet relaxar-te i descansar mentres els quilòmetres passaven amb facilitat , però el ritme és massa ràpid conclusió al meu ritme el noranta per cent del recorregut ho faig en solitari , al cap de sis hores es fa de nit cal encendre les llums i pedalejar davall la llum de la lluna , la pista del circuit és com una gran fira amb llums roges i blanques la temperatura baixa prou i es pedaleja millor , a partir d'este punt la carretera començava a pujar de intensitat tot passa mes ràpid i la mitjana puja , faig una altra parada canvi de roba per a estar mes sec i còmode , les hores passen i el cansament comença a passar factura de sobte comence a tindre son no se si és pel cansament o per les poques hores que he dormit , hi ha llocs del circuit que estan a fosques i amb la llum que porte ho passe malament , els ulls se'm tanquen , "no m'ho puc creure " comence a pensar negativament però veig ciclistes que van pitjor i alguns que abandonen , cal pensar en altres coses i oblidar-se del son del dolor i el cansament .
El caràcter del ciclista és cabut i en la meua ment només hi ha un pensament acabar .
Ban passant els quilòmetres i pase a un terreny desconegut , falten unes onze hores per el final i em trobe prou bé , és en aquests moments quan comença la guerra psicològica, la teva ment et diu que augmentes el ritme pero el teu cos t'avisa amb el dolor de que no forces , la nit se'm fa molt llarga preferisc el sol i la calor , pas per un davallada però amb la moral seguix alta , parada per a menjar i reposar algun bidó li demane a Oscar un entrepà i un refresc , Oscar de l'equip Ciclisme Valencià que esta al costat del box , el sol comença a eixir i al poc de temps la calor comença fer efecte .
Les quatre últimes hores passen amb alentiment , en l'última parada he menjat i pareix que el cos ho agraïx , intent augmentar el ritme perquè em veig en la meta i superant el desafiament.

Les últimes hores el dolor s'apodera del teu cos braços, coll, lumbars i de parts del cos que ni se sabia que existiren .
Falta una hora per a acabar i açò és una festa i encara que estic prou cansat inclús tinc forces per a rodar a un bon ritme , quan passem per la recta de meta es veu molta gent que crida i anima als seus , sent una gran alegria que es convertix en emoció es l'última volta i la meta a només quatre quilòmetres prompte les 24 hores hauran acabat .
Por fin paso por la bandera a cuadros
L'emoció s'apodera d'alguns ciclistes a l'acabar les 24 h .
Conclusió prova molt dura però sense sobresalts ni accidents importants , gran experiència que m'agradaria repetir , l'ambient i l'organització un deu tot perfecte , el millor de tot L'amistat i camaraderia de tots els ciclistes .
No se quants ciclistes han aconseguit acabar la prova dóna igual
segur que l'any que ve aconseguiran el seu repte.

L'endemà : M'alce estic com si m'hagueren pegat una palissa em fan mal tots els ossos i músculs del cos . Però estic content .

He aconseguit acabar les 24h .....

A l'hora de plantejar-te un repte com este , el principal enemic eres tu , el descans també és entrenament i molt important .
En especial si vas complint anys on potser necessitaràs més descans. Si et reptes amb una prova de gran fons, el component principal és l'aeròbic -La resistència-.Plantejament i planificació per a no 'morir' en l'intent:

En les 24h que dura la prova , penses en moltes coses , família , amics i companys ciclistes però el que mes feixos és parlar amb tu mateix . No faig mes que repetir-me ..... No hi ha pressa, concentra't bé i pedaleja a un ritme a què t'has marcat i no et deixes portar per l'eufòria del tir d'eixida . Les primeres voltes et sentiràs invencible i et costarà molt abaixar el ritme , però fes-ho, has d'estalviar energia per a quan vages més enllà de la mitat de la carrera , on les coses es posen dures. Concentra't en la teua carrera, i no perdes energia seguint ciclistes més ràpids . Relaxa't, i disfruta, de una experiència que no es tornarà a repetir.

La veritat és que dóna resultat .

PATROCINADORES PRINCIPALES

                      

Colaboradores

                                            

                                                                        

Medios

 

                               

Acerca de Nosotros

24 H Cyclo Circuit es una prueba de resistencia de ciclismo organizada por el el club Hemar Vell con la colaboración de La Titánica Events, entidades con una amplia experiencia organizando eventos ciclistas

Síguemos :

 

24h Cyclo Circuit

24h Cyclo Circuit
1-2 Julio 2017
Cheste, Valencia

Sobre 24hcyclocircuit

Contacto

Para cualquier duda o pregunta sobre las 24h puedes contacta con nosotros a través de :

 info (@) 24hcyclocircuit.com
  +667811926
 Paterna (Valencia)
 

Formulario contacto